Yhdistyksemme on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Pelastakaa Lapset tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Yhdistyksemme toimii Jyvässeudulla ja sen mukaisesti olemme joutuneet rajaamaan ohjelmaan pääsyn. Keskimaan avustusta voimme myöntää ohjelman kautta koko maakuntaan.

Oppimateriaali- ja harrastetuki on aina tarveharkintaista. Sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen tai osallistua edes yhteen harrastukseen.

Oppimateriaalituki 

Tuemme toisen asteen opiskelijoita oppimateriaalihankinnoissa silloin, kun mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden syiden vuoksi. Emme avusta tietokonehankinnoissa.

Harrastustuki 

Tuemme lasten harrastamista myöntämällä tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin silloin, kun osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi tai muutoin uhattuna.

Tukea on mahdollista saada vain ohjattuun harrastukseen. Harrastustuen saajat ovat kouluikäisiä. Alle kouluikäisten harrastuksia emme voi ohjelmassa tukea. Vinkkaamme myös mielellämme edullisista harrastusmahdollisuuksista.

Tuen hakeminen

Eväitä Elämälle -ohjelman hakulomakkeet ja rekisteriseloste löytyvät täältä.

Eväitä elämälle- ohjelmaa koordinoi yhdistyksessämme Mariana Sippel.  Voit kysyä lisää sähköpostitse käyttämällä yhdistyksemme sähköpostiosoitetta. Hakemukset ohjelmaan ja mahdolliset kuitit lähetetään aluetoimistoon viitteellä paikallisyhdistys. Tuki maksetaan pääsääntöisesti laskuilla, mm. harrasteseuran tilille. Käsittelemme hakemukset luottamuksellisesti. Hakemukset liitteineen tuhotaan tilikauden päätyttyä.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Käsittelemme hakemukset kokouksissa ja tämän vuoksi niiden käsittelyssä on viiveitä. Pahoittelemme tätä! Tiedon avustuspäätöksestä ja tarvittavat ohjeet saat kokouksen jälkeen. Kiireellissä asioissa voit olla yhteydessä vastuuhenkilöihimme.

  • Otamme vastaan uusia hakemuksia myös tälle vuodelle.
  • Keskimaan tuki ohjelmaan mahdollistaa tuen myöntämisen koko maakuntaan. Jämsän ja Keuruun alueen tukihakemukset tulee osoittaa suoraan niiden paikallisyhdistyksille.
  • Maksimituki  vuonna 2018 opiskelukustannuksiin on 200 euroa ja harrastuskustannuksiin 200 euroa lukukaudessa.
  • Eväitä Elämälle- ohjelman vuosiraporttiimme 2017 voit tutustua fb-sivuillamme.

Sporttikummitoiminta

Keski-Suomen aluetoimisto järjestää Sporttikummitoimintaa. Lue lisää toiminnasta linkistä tai kysy enemmän Henna Södergårdilta Keski-Suomen aluetoimistosta, henna.sodergard@pelastakaalapset.fi, puh. 010 843 5161.

Palautteesi on tärkeää – kerrothan ajatuksiasi ohjelmasta. Palautelinkki löytyy alta.

Kiitos palautteesta

Eväitä elämälle- ohjelman koulutuspäivä 17.9.2016 aluetoimistot.

Eväitä elämälle- ohjelman koulutuspäivä 17.9.2016 aluetoimistossa.