Yhdistyksemme on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Pelastakaa Lapset tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista. Yhdistyksemme toimii Jyvässeudulla, mutta ohjelmaan voi tulla mukaan myös muualta Keski-Suomen alueelta. Jämsässä ja Keuruulla on omat paikallisyhdistykset.

Oppimateriaali- ja harrastetuki on tarveharkintaista. Sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen tai osallistua edes yhteen harrastukseen.

Oppimateriaalituki 

Tuemme toisen asteen opiskelijoita oppimateriaalihankinnoissa silloin, kun mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden syiden vuoksi.

KELA:n oppimateriaalilisä 46,80 e/ kk on tarkoitettu toisen asteen opiskelukustannuksiin. Ennen oppimateriaalituen myöntämistä tulee olla selvitettynä mahdollisuus oppimateriaalilisään.  Tukea on mahdollisuus saada, jos muut tuet eivät riitä tai muista perheen tai nuoren erityissyistä.

Harrastustuki 

Tuemme lasten harrastamista myöntämällä tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin silloin, kun osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi tai muutoin uhattuna.

Tukea on mahdollista saada vain ohjattuun harrastukseen. Harrastustuen saajat ovat kouluikäisiä. Alle kouluikäisten harrastuksia emme voi ohjelmassa tukea. Vinkkaamme mielellämme lapsen ja koko perheen edullisista harrastusmahdollisuuksista.

Jyväskylän kaupunki tukee vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten liikunnan harrastuksia hankkeen avulla. Kurkkaa, olisiko ohjelma perheellesi sopiva. https://www.jyvaskyla.fi/hankkeet/liikunta

Tuen hakeminen

Eväitä Elämälle -ohjelman hakulomakkeet ja rekisteriseloste löytyvät täältä. Yhdistyksemme oma seloste on sivun alareunassa.

Voit kysyä lisää sähköpostitse käyttämällä yhdistyksemme sähköpostiosoitetta tai soittamalla puheenjohtajalle.  Hakemukset ohjelmaan ja mahdolliset kuitit lähetetään ensisijaisesti sähköpostitse jyvaskylanpelastakaalapset@gmail.com. Jos se ei ole mahdollista, hakemuksen voi toimittaa aluetoimistoon (Keski-Suomen aluetoimisto, Kauppakatu 32, 40100) viitteellä paikallisyhdistys. Huomaathan sähköpostin tietoturvariskit.

Tuki maksetaan pääsääntöisesti laskuilla, mm. harrastusseuran tilille. Käsittelemme hakemukset luottamuksellisesti. Hakemukset liitteineen tuhotaan tilikauden päätyttyä.

Hakuaikamme ohjelmaan syksylle 2020 ja koko lukukaudelle 2020-21  on  14.8-18.9.2020. Kiireellissä asioissa voit olla yhteydessä vastuuhenkilöihimme.

  • Maksimituki  vuonna 2020 opiskelukustannuksiin on 200 euroa lukukaudessa ja harrastuskustannuksiin 300 euroa kerta-avustuksena tai kausitukena.
  • Tukea myönnettiin vuonna 2019 noin 23 500 euroa, josta valtaosa oli harrastetukea. Tuen piirissä oli noin 125 lasta tai nuorta. Tukea myönnettiin pääasiassa Jyvässeudulle, mutta myös koko Keski-Suomen alueelle.

Sporttikummitoiminta

Keski-Suomen aluetoimisto järjestää Sporttikummitoimintaa. Kysy lisää, puh. 010 843 5161.

Palautteesi on tärkeää – kerrothan ajatuksiasi ohjelmasta käyttämällä palautelinkkiä.

Kiitos palautteesta

Eväitä Elämälle- ohjelman videoita pääset kurkkaamaan linkistä Eväitä Elämälle videot