Yhdistyksemme on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Pelastakaa Lapset tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Yhdistyksemme toimii Jyvässeudulla, mutta Keskimaan avustusta voimme myöntää ohjelman kautta koko maakuntaan.

Oppimateriaali- ja harrastetuki on tarveharkintaista. Sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen tai osallistua edes yhteen harrastukseen.

Oppimateriaalituki 

Tuemme toisen asteen opiskelijoita oppimateriaalihankinnoissa silloin, kun mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden syiden vuoksi.

KELA:n oppimateriaalilisä 46,80 e/ kk on tarkoitettu toisen asteen opiskelukustannuksiin. Ennen oppimateriaalituen myöntämistä tulee olla selvitettynä mahdollisuus oppimateriaalilisään.  Tukea on mahdollisuus saada, jos muut tuet eivät riitä tai muista perheen tai nuoren erityissyistä.

Harrastustuki 

Tuemme lasten harrastamista myöntämällä tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin silloin, kun osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi tai muutoin uhattuna.

Tukea on mahdollista saada vain ohjattuun harrastukseen. Harrastustuen saajat ovat kouluikäisiä. Alle kouluikäisten harrastuksia emme voi ohjelmassa tukea. Vinkkaamme mielellämme lapsen ja koko perheen edullisista harrastusmahdollisuuksista.

Tuen hakeminen

Eväitä Elämälle -ohjelman hakulomakkeet ja rekisteriseloste löytyvät täältä. Yhdistyksemme oma seloste on sivun alareunassa.

Eväitä elämälle- ohjelmaa koordinoi yhdistyksessämme Anneli Rautiainen.  Voit kysyä lisää sähköpostitse käyttämällä yhdistyksemme sähköpostiosoitetta. Hakemukset ohjelmaan ja mahdolliset kuitit lähetetään sähköpostitse tai aluetoimistoon (Keski-Suomen aluetoimisto, Kauppakatu 32, 40100) viitteellä paikallisyhdistys. Huomaathan sähköpostin tietoturvariskit.

Tuki maksetaan pääsääntöisesti laskuilla, mm. harrastusseuran tilille. Käsittelemme hakemukset luottamuksellisesti. Hakemukset liitteineen tuhotaan tilikauden päätyttyä.

Yhdistyksen hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Käsittelemme hakemukset kokouksissa ja tämän vuoksi niiden käsittelyssä on viiveitä. Pahoittelemme tätä! Tiedon avustuspäätöksestä ja tarvittavat ohjeet saat kokouksen jälkeen. Kiireellissä asioissa voit olla yhteydessä vastuuhenkilöihimme.

  • Otamme vastaan uusia hakemuksia vuodelle 2019-20
  • Keskimaan tuki ohjelmaan mahdollistaa tuen myöntämisen koko maakuntaan. Jämsän ja Keuruun alueen tukihakemukset tulee osoittaa suoraan niiden paikallisyhdistyksille.
  • Maksimituki  vuonna 2019 opiskelukustannuksiin on 200 euroa lukukaudessa ja harrastuskustannuksiin 300 euroa kerta-avustuksena tai kausitukena.
  • Tukea myönnettiin vuonna 2018 noin 13 500 euroa, josta valtaosa oli harrastetukea. Tuen piirissä oli noin 75 lasta tai nuorta. Tukea myönnettiin pääasiassa Jyvässeudulle, mutta myös koko Keski-Suomen alueelle.

Sporttikummitoiminta

Keski-Suomen aluetoimisto järjestää Sporttikummitoimintaa. Kysy lisää, puh. 010 843 5161.

Palautteesi on tärkeää – kerrothan ajatuksiasi ohjelmasta käyttämällä palautelinkkiä.

Kiitos palautteesta

Eväitä Elämälle- ohjelman videoita pääset kurkkaamaan linkistä Eväitä Elämälle videot