Toistaiseksi emme voi ottaa vastaan uusia eväitä elämälle oppimateriaalituki tai harrastustuki anomuksia. Pahoittelemme tilannetta.

Yhdistyksemme on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Pelastakaa Lapset tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

Yhdistyksemme tukimuodot Eväitä Elämälle -ohjelmassa ovat:

Oppimateriaalituki: Tuemme toisen asteen opiskelijoita oppimateriaalihankinnoissa silloin, kun mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä on uhattuna perheen vähävaraisuuden vuoksi. Emme avusta tietokonehankinnoissa.

Harrastustuki: Tuemme lasten harrastamista myöntämällä tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin silloin, kun osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi muutoin uhattuna.

Oppimateriaali- ja harrastustuki on aina tarveharkintaista ja sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen tai osallistua edes yhteen harrastukseen. Tukea on mahdollista saada ohjattuun harrastukseen. Harrastustuen saajat ovat kouluikäisiä.

Eväitä Elämälle -ohjelman hakulomakkeet ja rekisteriseloste löytävät täältä.

Eväitä elämälle- ohjelmaa koordinoi yhdistyksessämme Mariana Sippel.  Voit kysyä lisää sähköpostitse käyttämällä yhdistyksemme sähköpostiosoitetta. Hakemukset ohjelmaan ja mahdolliset kuitit lähetetään aluetoimistoon viitteellä paikallisyhdistys. Käsittelemme kaikki hakemukset luottamuksellisesti. Hakemukset liitteineen tuhotaan tilikauden päätyttyä.

Yhdistyksemme hallitus kokoontuu noin kerran kuukaudessa. Käsittelemme hakemukset kokouksissa ja tämän vuoksi niiden käsittelyssä on viiveitä. Pahoittelemme tätä! Tiedon avustuspäätöksestä ja tarvittavat ohjeet saat kokouksen jälkeen. Kiireellissä asioissasi voit olla yhteydessä vastuuhenkilöihimme.

  • Yhdistyksemme on tukenut ja tukee edelleen useiden lasten ja nuorten harrastustuksia ja opiskelua. Hakemuksia vuodelle 2017 on mahdollista jättää jo nyt, mutta päätöksiä voimme tehdä vasta, kun saamme päätöksen haetusta avustuksesta. Olemme hakeneet keskusjärjestöltä täysmääräistä avustusta.
  • Eväitä Elämälle- ohjelman vuosiraporttiimme 2016  voit tutustua fb-sivuillamme.

Keski-Suomen aluetoimistossa on käynnistynyt Sporttikummitoiminta. Ehkä se voisi olla tueksi liikunta- ja urheiluharrastuksiin perheessänne? Voit lukea lisää toiminnasta linkistä tai kysellä enemmän Henna Södergårdilta Keski-Suomen aluetoimistosta, henna.sodergard@pelastakaalapset.fi, puh. 010 843 5161.

Eväitä elämälle- ohjelman koulutuspäivä 17.9.2016 aluetoimistot.

Eväitä elämälle- ohjelman koulutuspäivä 17.9.2016 aluetoimistossa.