Yhdistyksemme on mukana Eväitä Elämälle -ohjelmassa. Pelastakaa Lapset tukee ohjelmalla syrjäytymisvaarassa olevien lasten koulunkäyntiä ja harrastamista. Yhdistyksemme toimii Jyvässeudulla, mutta ohjelmaan voi tulla mukaan myös muualta Keski-Suomen alueelta. Jämsässä ja Keuruulla on omat paikallisyhdistykset.

Oppimateriaali- ja harrastetuki on tarveharkintaista. Sitä voidaan myöntää kulloinkin käytettävissämme olevien resurssien puitteissa. Tuen tarkoituksena on edistää lapsen yhdenvertaisuutta antamalla mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä peruskoulun jälkeen tai osallistua edes yhteen harrastukseen.

Oppimateriaalituki 

Tuemme toisen asteen opiskelijoita oppimateriaalihankinnoissa silloin, kun mahdollisuus jatkaa koulunkäyntiä on uhattuna perheen vähävaraisuuden tai muiden syiden vuoksi.

KELA:n opintorahan oppimateriaalilisää 50,16 e/kk (1.8.2022 alk.) on tarkoitettu toisen asteen opiskelukustannuksiin. Ennen oppimateriaalituen myöntämistä tulee olla selvitettynä mahdollisuus oppimateriaalilisään.  Tukea on mahdollisuus saada, jos muut tuet eivät riitä tai muista perheen tai nuoren erityissyistä.

Harrastustuki 

Tuemme lasten harrastamista myöntämällä tukea kohtuullisiin ja välttämättömiin harrastuskuluihin silloin, kun osallistuminen on perheen taloudellisen tilanteen vuoksi tai muutoin uhattuna.

Tukea on mahdollista saada vain ohjattuun harrastukseen. Harrastustuen saajat ovat kouluikäisiä. Alle kouluikäisten harrastuksia emme voi ohjelmassa tukea. Vinkkaamme mielellämme lapsen ja koko perheen edullisista harrastusmahdollisuuksista.

 

Tuen hakeminen

Eväitä Elämälle -ohjelman hakulomakkeet ja rekisteriseloste löytyvät täältä. Yhdistyksemme oma seloste on sivun alareunassa.

Voit kysyä lisää sähköpostitse käyttämällä yhdistyksemme sähköpostiosoitetta (jyvaskyla@pelastakaalapset.net) tai soittamalla puheenjohtajalle.

Hakemukset ohjelmaan ja mahdolliset kuitit lähetetään ensisijaisesti sähköpostitse: jyvaskyla@pelastakaalapset.net.

Jos se ei ole mahdollista, hakemuksen voi toimittaa aluetoimistoon (Keski-Suomen aluetoimisto, Kauppakatu 32, 40100) viitteellä paikallisyhdistys. Huomaathan sähköpostin tietoturvariskit.

Tuki maksetaan pääsääntöisesti laskuilla, mm. harrastusseuran tilille. Käsittelemme hakemukset luottamuksellisesti. Hakemukset liitteineen tuhotaan tilikauden päätyttyä.

Ohjelman haku kevät 2023:

  • ajalla 15.1.-28.2.2023. Päätökset tehdään heti hakuajan päätyttyä seuraavan kuun alussa ja tieto lähetetään tuen hakijalle saman aikaisesti sähköpostilla. 

Kiireellisissä asioissa voit olla yhteydessä vastuuhenkilöihimme.

  • Tukea myönnettiin vuonna 2020 noin 20 000 euroa, josta valtaosa oli harrastetukea. Tuen piirissä oli noin 90 lasta tai nuorta. Tukea myönnettiin pääasiassa Jyvässeudulle, mutta myös koko Keski-Suomen alueelle.

Sporttikummitoiminta

Keski-Suomen aluetoimisto järjestää Sporttikummitoimintaa. Kysy lisää, puh. 010 843 5161.

Palautteesi on tärkeää – kerrothan ajatuksiasi ohjelmasta käyttämällä palautelinkkiä.

Kiitos palautteesta

Eväitä Elämälle- ohjelman videoita pääset kurkkaamaan linkistä Eväitä Elämälle videot